Incasseren van contributie

Incasseren van contributie

Er blijkt bij veel leden/verzorgers onduidelijkheid te zijn over de automatische incasso van de contributie. Daarom hieronder even kort samengevat wat en wanneer er nou precies wordt geïncasseerd.

 • Wanneer wordt er geïncasseerd?
  Ik probeer altijd een paar dagen voor het eind van een kwartaal te incasseren. Meestal rond de 28e.
   
 • Wat wordt er dan geïncasseerd?
  Het afgelopen kwartaal wordt dan geïncasseerd. Bijvoorbeeld, op 28 september worden de maanden juli, augustus en september in rekening gebracht. Er wordt dus altijd achteraf geïncasseerd!
   
 • Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd en toch wordt er geïncasseerd!
  Opzeggen moet voor 1 mei gebeuren en het lidmaatschap eindigt dan op 30 juni. Dan moeten de maanden april, mei en juni dus nog geïncasseerd worden.
   
 • In de omschrijving op het bankafschrift staat een verkeerd kwartaal vermeld!
  Omdat we een sportvereniging zijn volgen we niet het kalenderjaar, maar het sportseizoen. Het seizoen 2020/2021 loopt van juli 2020 t/m juni 2021. Bij de incasso in september staat dan “Contributie 1e kwartaal seizoen 2020/2021”. Omdat dit de eerste drie maanden betreft van het seizoen en niet van het kalenderjaar.
   
 • Wordt de incasso niet aangekondigd?
  Halverwege de laatste maand van een kwartaal komt er een aankondiging op de nieuwspagina van onze website dat er een incasso volgt. Over welk kwartaal, over welke maanden en wanneer.
   
 • Mijn bankgegevens zijn veranderd.
  Om de incasso soepel te laten verlopen kunt u eventuele mutaties in uw bankgegevens door geven via: penningmeester [at] olympus58.nl

Ik hoop hiermee de meeste vragen te hebben beantwoord. Is er nog iets onduidelijk, dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
Wilco Hendriks
penningmeester [at] olympus58.nl (penningmeester[@]olympus58.nl)