Voorstellen nieuwe hoofdtrainer en assistent trainer Olympus’58

Voorstellen nieuwe hoofdtrainer en assistent trainer Olympus’58

Met trots kunnen wij u mededelen dat  Olympus’58  twee nieuwe trainers heeft weten te strikken voor het nieuwe seizoen.
Silvester Bosman en Bouke Wensink zullen deze taak gaan invullen. Wellicht kent u ze al, want beide heren zijn al jaren lang actief lid binnen de vereniging.
Graag stellen ze zich nog even voor aan u:


Hallo allemaal,

Silvester Bosman
Silvester Bosman

Voor degene die mij nog niet kennen, zal ik mij even voorstellen.

Ik ben Silvester Bosman en vanaf aankomend seizoen dus, samen met Bouke Wensink, de trainer/coach van het 1e van Olympus '58.
In het dagelijks leven ben ik getrouwd en trotse vader van 2 zoons, Bjorn en Niek. Ook alle 3 actief binnen Olympus '58. Als teamleider voeding van een verpleeghuis in Arnhem ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken rondom de maaltijdvoorziening die wij elke dag bereiden.
Naast de tijd die ik aan het korfbal besteed, speel ik ook nog in dweilorkest De Träöters uut Dichteren. Weinig tijd om te vervelen dus.

Via mijn vrouw, Renate, ben ik in aanraking gekomen met het korfbal. Eerst nog af en toe als toeschouwer langs de lijnen. Maar toen Olympus in 1998 een recreantenteam oprichtte, ben ik daar actief aan mee gaan doen. Daarna ook nog 2 seizoenen in het 3e gespeeld, waarna het even stil werd voor mij m.b.t. Olympus.

In het voorjaar van 2010 is Bjorn gaan korfballen, en Niek in het najaar van 2010 met de kangoeroeclub.
Zo is langzamerhand de betrokkenheid weer terug gekomen. Eerst nog als ouder, maar langzaam ook actiever. Dat varieerde van het koken tijdens het jaarlijkse jeugdkamp, tot het af en toe invallen als coach bij een jeugdwedstrijd.
Dat coachen beviel mij eigenlijk wel, en tijdens het toekijken langs de lijn begon het mij steeds meer te jeuken om aanwijzingen te willen gaan geven aan de spelertjes.
Dus toen ik de gelegenheid kreeg om zelf een team te mogen gaan coachen heb ik die ook met beide handen aangepakt.
En dan is natuurlijk de stap van het coachen naar het helpen tijdens de training gauw gemaakt. En vanaf die tijd ben ik dus ook tijdens de trainingen te vinden op het veld en in de zaal.

Eigenlijk heb ik in die jaren alle teams wel gecoacht, van de E1 t/m de A1. Je ziet in iedere leeftijdsgroep dat de spelers op een andere manier benaderd en gecoacht moeten worden. Die ontwikkeling is leuk om te zien, maar ook zeer leerzaam om dat zelf te ervaren.
In 2017 ben ik zelf ook weer wedstrijden gaan spelen in het 3e team. Dus de agenda in het weekend is vrij vol met korfbal.
Tussendoor heb ik 3 jaar geleden samen met nog een aantal trainers binnen Olympus, de cursus KT2 met succes volbracht. En begin mei dit jaar heb ik het diploma KT3 behaald.

En dan word je benaderd of je na wilt denken om trainer/coach van het 1e te worden in het nieuwe seizoen. Daar moest ik toch wel even over na gaan denken, omdat ik op dinsdag geen training kan geven. Dus dan zou het in samenwerking met iemand anders moeten.
Aangezien Bouke en ik al een aantal jaren samen een jeugdteam training hebben gegeven, was voor mij de keuze niet zo moeilijk met wie ik deze uitdaging aan zou willen gaan!

We zijn ons er degelijk van bewust dat we voor een grote, maar hele mooie uitdaging staan. Een uitdaging om met de selectie te gaan bouwen aan een groep waar we weer een aantal jaren mee vooruit kunnen. Een groep die zal gaan bestaan uit een mix van enkele ervaren spelers aangevuld met jonge spelers die de stap naar de senioren zullen gaan maken.
We hebben in ieder geval 100 % vertrouwen in deze groep!

Met sportieve groeten,

Silvester Bosman
 


Voor diegene die mij nog niet kennen, stel ik mij graag even voor:

Bouke Wensink
Bouke Wensink

Mijn naam is Bouke Wensink en ik ben 34 jaar. Vanaf aankomend seizoen zijn Silvester Bosman en ik de trainers van Senioren 1/selectie van Olympus ’58.

Samen met mijn vrouw Nanneke, mijn driejarige zoon Revi en één jarige dochter Liva woon ik in Doetinchem. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als persoonlijk begeleider dagbesteding bij zorginstelling Elver. Ik begeleid bij mijn werk vooral mensen met een verstandelijk beperking. Ik bied hen overdag een passend en zinvol programma aan, zodat ze de dag zo goed mogelijk door komen.

Ik ben vanaf mijn 6e jaar officieel spelend lid van Olympus, maar daarvoor was ik al erg vaak te vinden bij de club. Een Kangoeroe Club was er toen nog niet, maar ik was maar wat graag met korfballen bezig.
Mijn ouders Rieja Bienias en Gerrit Wensink speelden namelijk korfbal bij Olympus. Beide zijn inmiddels al ruim 40 jaar lid van deze vereniging. Ook mijn twee oudere broers Jorrit en Wessel hebben bij Olympus gespeeld. Een echte korfbalfamilie dus, hierdoor was voor mij de keuze om te gaan korfballen dan ook niet heel lastig.

Ik heb in alle jeugdteams gespeeld en ben uiteindelijk op mijn 15e jaar geselecteerd voor de selectie en heb ongeveer 17 jaar in het eerste gespeeld. Ik kijk terug op een hele plezierige, leerzame en vooral fijne tijd. Onder de vele trainers mooie, maar zeker ook minder mooie, wedstrijden gespeeld. Meerdere keren kampioen geworden, promotiewedstrijden gewonnen en ook verloren, gedegradeerd, spelers zien komen en weer zien gaan en lange tijd aanvoerder geweest. Twee jaar geleden heb ik besloten om te stoppen in Senioren 1, een lastige maar bewuste keuze. Korfballen doe ik nog steeds graag, onder andere om fit te blijven. Alleen dan minder prestatiegericht en wat meer om de gezelligheid en het plezier.

Naast dat ik actief korfballer ben, draag ik binnen Olympus ook mijn steentje bij aan vrijwilligerswerk. Zo ben ik al vanaf 2002 jeugdtrainer en heb ik aan diverse jeugdteams de trainingen verzorgd en gecoacht bij wedstrijden.
Ik ben lid van de technische commissie, waar we er achter de schermen voor zorgen dat we kunnen blijven korfballen bij Olympus.
Natuurlijk ben ik ook lid van de kampcommissie. Sinds dat ik lid ben bij Olympus heb ik nog geen jeugdkamp gemist. Ik ben zo lang mogelijk als kind meegegaan op kamp, omdat ik het dan echt kon beleven. Toen ik hier toch wat te oud voor werd ben ik in de kampcommissie gegaan en organiseer ik samen met een enthousiaste groep het jaarlijkse jeugdkamp.
Daarnaast heb ik ook jarenlang de activiteiten naast het korfballen georganiseerd. We hadden een leuke groep en organiseerde een breed activiteitenprogramma voor jong en oud.

Ik heb ontzettend veel zin om komend seizoen samen met Silvester voor de groep te staan. We gaan de uitdaging aan om te bouwen aan iets moois met deze groep, een mix van ervaren en jonge spelers. Wij willen gaan groeien en spelers het plezier laten beleven in het beoefenen van onze prachtige sport. Wij zullen dit gaan bereiken door onze enthousiasme, gedrevenheid en fanatisme.

Met een blauw-witte groet,

Bouke Wensink